TOEFL EĞİTİMİ

Toefl Sınavı Hazırlık Eğitimi

TOEFL sınavına hazırlayan dinleme, yazma, okuma ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik bir programdır.

Bu kurs grubuna katılabilmek için TOEFL seviye tespit sınavına girmeniz gerekmektedir. Ayrıca kurumumuzda advanced grubunu başarıyla bitiren öğrenciler de bu gruba katılma niteliğine sahiptirler.


TOEFL NEDİR? NE İŞE YARAR?


TOEFL Sınavı anadili İngilizce olmayanların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla, Amerika’da New Jersey Eyaletinde bulunan Educational Testing Services tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bir sınavdır. Yeterli bir TOEFL puanı, öğrencilerin yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilmesini, yurt içinde İngilizce öğretim yapmakta olan birçok üniversitenin hazırlık sınıflarından muaf olmasını ve yurtdışında dil eğitimi almış öğrencilerin dil denkliklerini sağlar.
Dünya genelinde pek çok kurum, organizasyon ve şirket iş başvurusunda TOEFL sınavından alınan iyi bir puanı “İngilizce yeterlilik” belgesi olarak kabul eder. Sınav okuma, dinleme, konuşma ve yazma olmak üzere dört bölümden oluşur.


TOEFL hazırlık eğitim programı, daha önceki yılların TOEFL sınavı soruları titizlikle incelenerek hazırlanmıştır. Bu doğrultuda daha önce sıklıkla soru gelmiş gramer konularına ve daha önce çıkmış ya da çıkması muhtemel kelimelere öncelik vermek suretiyle, TOEFL IBT sınavında sınanan dört beceri üzerinde durulmaktadır. Bu dört beceri; konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerileridir. Test 3,5 saat ile 4 saat arası bir sürede tamamlanır. Bu süre içerisinde on dakikalık kısa bir ara verilir. Bilgisayarlı TOEFL'da bir rehber ve gözetmen öğretmen vardır. Bu öğretmen, testin nasıl yapılacağını, bilgisayarın kullanımı ve diğer konularda teknik yardım sağlar.

Toefl Sınavı Başburusu Nasıl Yapılır?.


TOEFL sınavı yalnızca ETS merkezi tarafından belirtilen yerlerde gerçekleştirilir. TOEFL sınavına internet üzerinden kredi kartı bilgisi ile birlikte online kayıt olunabildiği gibi, TOEFL kayıt formu doldurularak fax veya posta ile ya da telefonla da başvurulabilinir.



Toelf Sınavına Kimler Katılır?


Yurtdışındaki üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarında okumayı amaçlayan ya da yurtdışına farklı amaçlarla çıkacak olan öğrenciler ve İngilizce bilgisinin uluslar arası kabul gören bir sınav tarafından onayının istendiği kamu ve devlet kuruluşunda çalışanlar bu sınava girmektedirler. TOEFL sınavına girecek kişinin İngilizce becerisinin en az orta (intermediate) derecede olması beklenir. Dolayısıyla TOEFL sınavı hazırlık eğitimine katılacak kişilerin, genel İngilizce kurlarında olduğu gibi sıfırdan İngilizce öğrenmeleri söz konusu değildir. TOEFL hazırlık eğitimine katılacak kişiler, bu spesifik sınava hazırlanacak şekilde İngilizce eğitimlerini TOEFL sınavının öncelikli olarak ölçtüğü beceriler doğrultusunda alacaklardır.

Toelf Sınavının Formatı Nasıldır?

TOEFL sınavı önceki yıllarda üç farklı formatta gerçekleştiriliyordu: - IBT (Internet Based Testing) - CBT (Computer Based Testing) - PBT (Paper Based Testing). Son yıllarda TOEFL sınavı çoğunlukla IBT formatında uygulanmaktadır. IBT formatının gerçekleştirilme imkanı olmayan şehirlerde ise PBT formatında uygulanmaya devam etmektedir. CBT formatı TOEFL sınavı artık uygulanılmamaktadır. TOEFL sınavı skorları 2 yıl geçerlidir. TOEFL sınavının en yoğun yapıldığı aylar Ekim, Kasım, Aralık, Nisan ve Mayıstır. IBT TOEFL sınavına her on iki günde bir kere girme hakkınız vardır.

Toefl Sınavının Skor Aralıkları Aşağıdaki Gibidir.
IBT – (0-120) CBT- (0-300) PBT- (310-677)

Toelf Hazırlık Eğitiminin İçeriği Nedir?


TOEFL hazırlık eğitim programı, daha önceki yılların TOEFL sınavı soruları titizlikle incelenerek hazırlanmıştır. Bu doğrultuda daha önce sıklıkla soru gelmiş gramer konularına ve daha önce çıkmış ya da çıkması muhtemel kelimelere öncelik vermek suretiyle, IBT TOEFL sınavında sınanan dört beceri üzerinde durulmaktadır. Bunlar: Konuşma, Dinleme, Okuma ve Yazma becerileridir.

Toelf Sınavı Konu Dağılımı Nasıldır?


Toplamda okuma, yazma konuşma ve dinleme olan bu dört becerinin gelişmesi ve hızlanması üzerinde durulur. Konuşma bölümü IBT TOEFL sınavında yeni bir bölümdür. Konuşma bölümünde birbirinden bağımsız akademik ve günlük konular ile dinleme parçalarıyla ilgili konular bulunmaktadır. IBT TOEFL sınavında artık dilbilgisi bölümü yoktur. Bu bölüm diğer bölümler tarafından ölçülebilmektedir. Bu nedenle Gramer konuları ana hatlarıyla anlatıldıktan sonra, beceriler ile pekiştirilecektir. Anlatımlar ve dinleme parçaları daha uzundur. Fakat TOEFL sınavında not alınabilmektedir. Bu nedenle eğitimler süresince yapılan dinlemelerde öğrenciler not alma becerisini de geliştireceklerdir. TOEFL sınavı dinlemelerinde farklı aksanlarla da karşılaşılır. Bu nedenle farklı aksan ve telaffuz çalışmaları da eğitimin içinde yer alır. Her bir becerinin skoru 0-30 arasında ve toplam skor 120’ dir.

IBT Toelf Sınavı


Dört becerinin ölçüldüğü bir formattır. Sınav 3,5-4 saat sürer.
Okuma: 60-80 dk. 36-56 soru
Dinleme: 60-90 dk. 34-51 soru 10 Dakika Ara
Konuşma: 20 dk. 6 görev
Yazma: 50 dk. 2 görev

Okuma: Akademik metin okuma ve sorularına uygun cevap verebilme yeteneğini ölçer.
Dinleme: Akademik ya da farklı konulardaki konuşmaları anlayabilme ve sorulara uygun yanıt verebilme yeteneğini ölçer.
Konuşma: Belli bir konu hakkında fikir beyan etme yeteneğini ölçer.
Yazma: Verilen konular hakkında kompozisyon yazabilme yeteneğini ölçer.